Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Prof. dr. J. H. Slavenburg is per 1 juni 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijsadvisering aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Prof. dr. J. H. Slavenburg (1946) is per 1 juni 2004 benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderwijsadvisering aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bevordering Deskundigheid Onderwijsbegeleiding.

Jan Slavenburg gaat onderzoek doen naar de omvang, effecten en doelmatigheid van de onderwijsadvisering in Nederland. Daarnaast zal hij zich bezighouden met de opleiding van toekomstige onderwijsadviseurs ter verbetering van de kwaliteit van de onderwijsadvisering in Nederland. Hierbij zal hij nauw samenwerken met de branchevereniging van de centra voor educatieve dienstverlening in Nederland (Edventure) en met de Amerikaanse zusterorganisatie (Association of Educational Service Agencies).

Slavenburg is sinds 2002 als algemeen directeur verbonden aan de CED-Groep, educatieve dienstverlening. Voor die tijd, vanaf 1982, was hij directeur van de Rotterdamse Schooladviesdienst en vanaf 1992 ook directeur van het Pedologisch Instituut Rotterdam. Van 1994 tot 2004 was hij tevens als bijzonder hoogleraar Onderwijskunde, in het bijzonder Onderwijsbegeleiding, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.