Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. prof. dr. D.N. den Hartog is benoemd tot hoogleraar Organizational Behavior aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie.

Mw. prof. dr. D.N. den Hartog (1969) is per 1 september jl. benoemd tot hoogleraar Organizational Behavior aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij is daar werkzaam binnen de UvA Business School.

Deanne den Hartog zal zich als hoogleraar bezighouden met onderzoek en onderwijs op het terrein van Organizational Behavior. Haar onderzoek richt zich in het bijzonder op antecedenten en effecten van leiderschap in verschillende soorten organisaties. Den Hartog is onder andere betrokken bij het GLOBE-project, een studie naar percepties van leiderschap en cultuur in 62 verschillende landen. Daarnaast doet ze onderzoek naar inspirerend leiderschap en ethisch leiderschap. Andere onderzoeksinteresses zijn innovatief, pro-actief en coöperatief gedrag in organisaties, teameffectiviteit, en de effecten van verschillende systemen van Human Resource Management. Den Hartog is tevens programmadirecteur van de MSc Bedrijfskunde van de Amsterdam Business School en coördineert de afstudeerrichting Bedrijfskunde binnen de bachelor Economie en Bedrijfskunde.

Den Hartog was sinds 2000 als hoogleraar Bedrijfspsychologie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Na haar promotie in 1997 aan de Vrije Universiteit (VU) verwierf ze een persoonlijke onderzoekssubsidie van NWO en was ze werkzaam als universitair docent binnen de sectie Arbeids- en organisatiepsychologie van de VU. Ook verbleef ze enige tijd als research fellow aan het Institute of Work Psychology van de University of Sheffield. Den Hartog is bestuurslid van de Netherlands Foundation for Management Development (NfMD), en onder meer lid van de Royal Holland Society of Sciences and Humanities en internationale vakverenigingen als International Association of Applied Psychology en Academy of Management. Daarnaast is ze verbonden aan de tijdschriftredactie van onder andere The Leadership Quarterly.