Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. N.M. Wijnberg (1961) is benoemd tot hoogleraar Cultureel Ondernemerschap en Management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie.

Dhr. prof. dr. N.M. Wijnberg (1961) is benoemd tot hoogleraar Cultureel Ondernemerschap en Management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.

Nachoem Wijnberg zal zich als hoogleraar bezighouden met onderzoek en onderwijs op het terrein van Cultureel Ondernemerschap en Management. Zijn onderzoek richt zich in het bijzonder op de strategische en organisatorische aspecten van mededinging, ondernemerschap en innovatie in de culturele industrieën. Dit onderzoek heeft niet alleen tot doel de economische processen in de culturele sectoren beter te begrijpen, maar ook om fundamentelere kwesties in economische theorie aan te kaarten, juist door de bijzonderheden van culturele sectoren en culturele producten als econoom serieus te nemen. Ook behoort het tot zijn taken om cultureel ondernemerschap een plaats te geven in de onderwijsprogramma’s, in het bijzonder op masterniveau, in de Universiteit van Amsterdam Business School.

Wijnberg was van 2001 tot 2005 als hoogleraar Industrial Economics and Organization verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daar was hij eveneens voorzitter van het cluster Strategy and Business Environment en de onderzoeksgroep ‘Innovation’.

De VandenEnde Foundation is het in 2001 opgerichte private cultuurfonds van het echtpaar Joop en Janine van den Ende. De financiering van de leerstoel Cultureel Ondernemerschap en Management past in het beleid van de Foundation om het cultureel ondernemerschap in Nederland te versterken.