Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. N.R. Anderson is benoemd tot hoogleraar Human resource management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie.

Dhr. prof. dr. N.R. Anderson (1961) is benoemd tot hoogleraar Human resource management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Neil Anderson richt zich in zijn onderzoeksprojecten onder andere op innovatie en creativiteit op het werk, besluitvorming van interviewer en sollicitant in assessments, en structuur en psychometrische eigenschappen van persoonlijkheidsvragenlijsten die gerelateerd zijn aan het zogeheten Five Factor Model (het raamwerk in de persoonlijkheidsleer dat uitgaat van een vijftal basistrekken in het menselijke gedrag waarop alle kenbare eigenschappen en gedragskenmerken te herleiden zijn).

Anderson was sinds 2002 als hoogleraar Organisatiepsychologie werkzaam bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de UvA. Van 1997 tot 2002 was hij als hoogleraar Arbeidspsychologie verbonden aan het Goldsmiths College van de University of London. Anderson is gasthoogleraar aan de University of Surrey (Verenigd Koninkrijk) en de School of Management van de Hangzhou University (China). Daarnaast is hij fellow bij de British Psychological Society, de Society for Industrial and Organizational Psychology (SIOP), en de American Psychological Association.