Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J.J.O.O. Wiegerinck is benoemd tot hoogleraar Analyse aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. J.J.O.O. Wiegerinck (1954) is benoemd tot hoogleraar Analyse aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Jan Wiegerinck gaat zich bezighouden met onderzoek en onderwijs op het gebied van de wiskundige analyse. Zijn onderzoek concentreert zich op het vakgebied analytische functies van één en meer complexe variabelen. De laatste jaren werkt hij vooral aan een nieuwe tak van dit vakgebied: de pluripotentiaaltheorie, die in de jaren tachtig ontstond en nog volop in ontwikkeling is. Het gaat hierbij om een niet-lineaire generalisatie van de klassieke, Newtonse potentiaaltheorie, het eerste wiskundige model van zwaartekracht en elektriciteit. Wiegerinck hoopt met zijn onderzoek bij te dragen aan een beter begrip van de overeenkomsten en verschillen tussen beide vormen van potentiaaltheorie.

Wiegerinck is sinds 1987 verbonden aan de UvA; eerst als Akademieonderzoeker, vervolgens als universitair docent en sinds 1997 als universitair hoofddocent. In 2005 werd hij tevens benoemd tot directeur van het Korteweg-de Vries Instituut voor wiskunde van de UvA.