Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. mr. G.K. Sluiter is benoemd tot hoogleraar Internationaal strafrecht, in het bijzonder het internationaal strafprocesrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Dhr. dr. mr. G.K. Sluiter (1970) is benoemd tot hoogleraar Internationaal strafrecht, in het bijzonder het internationaal strafprocesrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Göran Sluiter doet vooral onderzoek naar het internationaal strafprocesrecht zoals dat wordt toegepast door onder andere het Joegoslavië Tribunaal en het Internationaal Strafhof. In zijn onderzoek richt hij zich op de vaststelling van algemene leerstukken in het specifieke kader van internationale strafrechtspleging, die een grondslag kunnen vormen voor een beter procesrecht. Sluiter ontving in juni 2005 een Vidi-subsidie van NWO voor het onderzoeksvoorstel International Criminal Procedure - In search of general rules and principles.

Sluiter is sinds 2004 als universitair hoofddocent verbonden aan de vakgroep Strafrecht van de UvA. Daarnaast is hij werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Utrecht en de Rechtbank Den Haag. Hij is tevens lid van de redactieraad van de International Criminal Law Review en van de redactiecommissie van het Journal of International Criminal Justice. Samen met prof. mr. André Klip is hij verantwoordelijk voor de geannoteerde uitgave van de jurisprudentie van internationale straftribunalen (Annotated Leading Cases of International Criminal Tribunals). Van 2000 tot 2004 was Sluiter als docent internationaal recht werkzaam bij de Universiteit Utrecht (UU).