Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. dr. G.W.A. van de Meent is benoemd tot bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. mr. dr. G.W.A. van de Meent (1964 ) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt hiermee prof. dr. Wil Wedekind op, die in 2005 met emeritaat ging. De leerstoel is ingesteld vanwege de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

Het aanbestedingsrecht maakt mede door toedoen van nieuwe wet- en regelgeving een snelle ontwikkeling door. Daarbij is ook sprake van een toename van het aantal aanbestedingsgeschillen dat beslechting behoeft door de civiele rechter. Als bijzonder hoogleraar zal Van de Meent zich onder andere richten op de gevolgen van de invoering van nieuwe (Europese) aanbestedingswet- en regelgeving in de precontractuele verhoudingen tussen aanbestedende dienst en inschrijver. Daarbij zal hij tevens aandacht besteden aan de noodzaak tot verbetering van de doeltreffendheid van de rechtsbescherming van aanbestedingspartijen.

Gert-Wim van de Meent is sinds 1995 werkzaam als advocaat bij Loyens & Loeff in Amsterdam. Hij maakt met zijn team deel uit van de Praktijkgroep Mededinging en Overheid. Van de Meent is gespecialiseerd in Europees recht met als speciale aandachtsgebieden het (Europees) aanbestedingsrecht, mededingingsrecht en staatssteun. Hij is daarnaast actief in sectoren waar - in de regel als gevolg van Europese liberalisatie en/of streven van de werkgever naar meer marktwerking - gecombineerde advisering op genoemde terreinen noodzakelijk is. Hierbij gaat het onder andere om de zorg-, openbaar vervoer- en (voormalige) nutssectoren. Van de Meent is verder onder andere hoofdredacteur van het Handboek Aanbestedingsrecht en auteur van de Schriftelijke Leergang Overheidsaanbestedingen. Hij publiceert zeer regelmatig en is een veelgevraagd spreker op juridische congressen.