Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. F. Lopez-de-Silanes is benoemd tot hoogleraar Finance and Governance aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. dr. F. Lopez-de-Silanes (1966) is benoemd tot hoogleraar Finance and Governance aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is gevestigd aan de Amsterdam Business School van de UvA.

De onderzoeksinteresses en belangrijkste publicaties van Florencio Lopez-de-Silanes liggen op het gebied van internationale corporate finance en financiële markten, rechtshervorming en privatisering. Over deze onderwerpen adviseerde hij verschillende regeringen, en internationale instellingen en bedrijven. In zijn onderzoek laat hij onder andere het belang zien van wetten en regels voor het functioneren van markten en hun ontwikkeling.

Lopez-de-Silanes heeft veel gepubliceerd in toonaangevende financiële en economische vakbladen en onlangs publiceerde hij twee boeken over de bescherming van investeerders en de voordelen van privatisering in Latijns-Amerika. Hij ontving verschillende onderscheidingen, waaronder de Wells Prize van Harvard University voor het beste proefschrift (1995), de Brattle Prize voor een uitmuntend artikel in het Journal of Finance van de American Finance Association (1999), en de Jensen Prize voor de beste artikelen op het gebied van ‘Corporate Finance and Organizations' gepubliceerd in het Journal of Financial Economics (2000). Voor zijn komst naar de UvA doceerde Lopez-de-Silanes aan Harvard University, Yale University, en de École Normale Supérieur in Parijs.