Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J.L.A. van Rijckevorsel is per 1 oktober 2006 benoemd tot bijzonder hoogleraar Toegepaste Verzekeringsstatistiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. dr. J.L.A. van Rijckevorsel (1946) is per 1 oktober 2006 benoemd tot bijzonder hoogleraar Toegepaste Verzekeringsstatistiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Verzekeringswetenschap. Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Jan van Rijckevorsel zal zich onder andere bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van de masteropleiding Verzekeringskunde. Centraal in Van Rijckevorsels onderzoeksopdracht staat de ontsluiting van gegevens voor de verzekeringsbranche en deze toegankelijk maken voor onderzoek en onderwijs.

Van Rijckevorsel studeerde af in 1975 in de psychometrie aan de Universiteit Leiden en promoveerde daar in 1987. Van 1987 tot 2002 was hij verbonden aan TNO, in verschillende leidinggevende functies van onderzoeksafdelingen. Sinds 2002 is hij manager van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) en lid van het managementteam van het Verbond van Verzekeraars.