Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. A.E. Ronner is per 1 oktober 2006 benoemd tot bijzonder hoogleraar (Enterprise) Risk Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. prof. dr. A.E. Ronner (1947) is per 1 oktober 2006 benoemd tot bijzonder hoogleraar (Enterprise) Risk Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Verzekeringswetenschap en wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam. Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Arjen Ronner zal zich onder andere bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van identificeren, kwantificeren, beheersen en financieren van de risico’s waar ondernemingen in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben. Ronner zal onderwijs gaan verzorgen voor de masteropleiding Verzekeringskunde aan de Amsterdam Business School. Daarnaast zal hij een vernieuwende impuls leveren aan de opleiding en de onderzoeksgroep Actuariaat.

Ronner is als Executive Director werkzaam bij Aon Risico Management, onderdeel van Aon Nederland. De activiteiten van Aon Risico Management zijn er op gericht cliënten te helpen bij het verkrijgen van inzicht in risico's en in de mogelijkheden om deze risico's te beheersen, te verzekeren of anderszins te financieren. Ronner is tevens, sinds 2000, als bijzonder hoogleraar Schade-Actuariaat verbonden aan de Vrije Universiteit.

Ronner studeerde econometrie aan de Universiteit Groningen en is daar eveneens gepromoveerd. Van 1984 tot 2001 werkte hij in verschillende functies voor Koninklijke Philips Electronics N.V. Vanaf 1994 was hij als Corporate Risk Manager verantwoordelijk voor het beleid van Philips inzake ‘Risk and Insurance Management’. Van 2001 tot 2005 was hij werkzaam bij Zurich, waar hij verantwoordelijk was voor Strategic Relationship Management/Market Management in Nederland.