Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. D. Bonn is benoemd tot hoogleraar Complexe vloeistoffen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. prof. dr. D. Bonn (1967) is benoemd tot hoogleraar Complexe vloeistoffen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Daniel Bonn was sinds 2003 reeds bijzonder hoogleraar Complexe vloeistoffen aan de UvA. In zijn nieuwe functie zal hij onder meer voortbouwen op zijn eerdere werk aan het stromingsgedrag van complexe vloeistoffen.

Bonn promoveerde in 1993 aan de UvA op onderzoek aan grensvlakken van vloeistoffen, en zette dit onderzoek voort aan de École Normale Supérieure in Paris. Hier deed hij tevens onderzoek in de niet-lineaire fysica: patroonformatie, turbulentie, dynamica van druppels en breekgedrag van vaste stoffen. De afgelopen tien jaar deed Bonn ook veel onderzoek naar de glasovergang, en naar het stroomgedrag van complexe vloeistoffen. Aan de UvA zet hij zijn onderzoek naar de dynamica van druppels, de glasovergang, stroming van complexe vloeistoffen en de structuur van vloeistofoppervlakken voort.

Behalve bijzonder hoogleraar aan de UvA was Bonn, sinds 1995, als CNRS-onderzoeker verbonden aan de École Normale Supérieure (E.N.S.) in Parijs. Sinds 1999 was hij tevens leider van de onderzoeksgroep 'Complexe vloeistoffen' van het Laboratoire de Physique Statistique van E.N.S. In 2003 ontving Bonn de Marie Curie Excellence Award van de Europese Commissie voor zijn onderzoek aan de dynamica van complexe vloeistoffen.