Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. prof. mr. A.L.G.A. Stille is benoemd tot bijzonder hoogleraar Huwelijksvermogens- en erfrecht aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. prof. mr. A.L.G.A. Stille (1944) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Huwelijksvermogens- en erfrecht aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap. Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Het onderzoek van Guus Stille vindt plaats op het terrein van het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht, waarbij de internationale en de rechtsvergelijkende aspecten een belangrijke rol spelen. Op die gebieden geeft hij ook PAO-cursussen (postacademisch onderwijs). Het is de bedoeling het onderzoek onder te brengen bij het Amsterdams Instituut voor Privaatrecht (AIP), in het bijzonder in het programma ‘Nederlands privaatrecht in internationaal en rechtsvergelijkend perspectief’. Zie voor meer informatie over dit onderzoeksprogramma de website van het AIP.

Stille is vice-president van het Gerechtshof te Den Haag. Daarnaast is hij directeur van de Stichting Internationaal Juridisch Instituut. Sinds 2003 is hij - aanvankelijk als gasthoogleraar en nu als bijzonder hoogleraar - werkzaam aan de UvA. Eerder was hij hoogleraar Notariaat en personen- en familierecht aan de Universiteit Utrecht. Stille studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, de Universiteit van Valencia (Spanje) en de Universiteit Leiden. Daarna was hij in de notariële praktijk werkzaam als kandidaat-notaris. Dit combineerde hij later met de functie van wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Van 1975 tot 1988 was hij directeur van het wetenschappelijk bureau van de Koninklijke Notariële Broederschap te 's-Gravenhage. In 1986 promoveerde hij bij prof. mr. A.G. Lubbers aan de UvA op het onderwerp ‘De afdeling in het verenigingenrecht’. Van 1997 tot 2002 was hij verder Bijzonder Griffier van de Tweede Kamer voor Boek 4 nieuw BW (erfrecht) en voor de herziening van het huwelijksvermogensrecht.