Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. S. Visser is benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel De Beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. S. Visser (1955) is benoemd tot hoogleraar op de bijzondere leerstoel De Beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Postdoctorale Beroepsopleidingen/GGZ Amsterdam.

De leerstoelhouder is hoofdopleider van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en heeft daarmee de zeggenschap over de inrichting en uitvoering van de opleiding. Als hoofdopleider zal Visser tevens verantwoordelijk zijn voor de wetenschappelijke kwaliteit van de opleiding en in het bijzonder voor de vertaling van wetenschappelijke kennis naar praktisch handelen, zoals dat bijvoorbeeld tot uiting komt in evidence-based-richtlijnen voor de praktijk. Hij is ook verantwoordelijk voor de onderwijskundige kwaliteit van de opleiding.

Sako Visser studeerde Klinische Psychologie in Groningen en was onder andere werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen, het Academisch Ziekenhuis Groningen en de laatste jaren bij GGZ-Buitenamstel/VUmc te Amsterdam. Hij promoveerde in 2000 op de diagnostiek en behandeling van hypochondrie. Verder verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van angststoornissen en somatoforme stoornissen. Sinds 2003 is Visser redacteur van het tijdschrift Gedragstherapie.

Sako Visser zal naast zijn bijzonder hoogleraarschap werkzaam blijven binnen GGZ-Buitenamstel/VUmc, als manager zorg en psychotherapeut. Daarnaast zal hij zich bezighouden met onderzoek op het gebied van de gezondheidszorgpsychologie.