Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. W. van der Brug is benoemd tot hoogleraar Algemene Politicologie, in het bijzonder politieke processen en politiek gedrag.

Dhr. dr. W. van der Brug (1963) is benoemd tot hoogleraar Algemene Politicologie, in het bijzonder politieke processen en politiek gedrag, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Het onderzoek van Wouter van der Brug richt zich op verschillende recente politieke verschijnselen, zoals de opkomst van rechtspopulistische partijen en bewegingen in Europa, veranderingen in partijstelsels, electorale processen, verkiezingscampagnes, steun voor Europese integratie en politiek vertrouwen. Over deze onderwerpen publiceerde hij veelvuldig in de internationale vakliteratuur. Zijn meest recente boek is The Economy and the Vote, uitgegeven door Cambridge University Press (co-auteurs zijn Cees van der Eijk en Mark Franklin). In het voorjaar van 2007 verschijnt de door hem en Cees van der Eijk geredigeerde bundel European Elections and Domestic Politics bij the University of Notre Dame Press. Van der Brug is lid van de European Elections Studies Group.

Van der Brug is sinds 1996 verbonden aan de UvA, eerst als docent en sinds 2006 als universitair hoofddocent Methodologie voor de sociale wetenschappen. Daarnaast is hij werkzaam geweest als Research Fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) van de KNAW. Sinds 2006 is Van der Brug tevens redacteur bij het tijdschrift Acta Politica. Jury’s van de Nederlandse Kring voor Wetenschap der Politiek bekroonden zijn doctoraalscriptie met de Heinsiusprijs voor de beste in 1992 afgeronde politicologische scriptie in Nederland en zijn proefschrift met de Jaarprijs Politicologie voor het beste politicologische proefschrift verdedigd in 1997.