Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. D. Jacobs is per 1 september 2007 benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële Ontwikkeling en Innovatiebeleid aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. prof. dr. D. Jacobs (1954) is per 1 september 2007 benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële Ontwikkeling en Innovatiebeleid aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting voor Industriebeleid en Communicatie (SIC).

Dany Jacobs doet onderzoek naar innovatie in de kennis- en creatieve economie. Hierin spelen de strategieën van ondernemingen en het beleid van overheden een belangrijke rol. Jacobs heeft een grote reeks publicaties op zijn naam staan. Van zijn hand verschenen onder andere Adding values. The Cultural Side of Innovation (2007), Strategie. Leve de diversiteit (2005) en Van kenniseconomie naar wild kapitalisme en terug (2001) In 1997 werd zijn boek Het Kennisoffensief (1996) - over slim concurreren in de kenniseconomie - door de Orde van Organisatiedeskundigen en -Adviseurs gekozen tot boek van het jaar.

Jacobs was jarenlang als senior-onderzoeker en adviseur werkzaam bij TNO Studiecentrum voor Technologie en Beleid. Als projectleider was hij verantwoordelijk voor ongeveer vijfentachtig strategische sector- en clusterstudies. Sinds 1998 is hij hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder strategisch management, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast bekleedt hij verschillende adviesfuncties. Zo is hij lid van de Commissie van Wijzen ICES-KIS (Interdepartementale Commissie Economische Structuurversterking – Kennisinfrastructuur) en lid van de programmaraad van het Max Goote Kenniscentrum. Van 2003 tot 2007 had Jacobs een lectoraat aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) van de Hogeschool van Amsterdam. Verder is hij columnist/recensent bij onder andere NRC Handelsblad, Het Financieele Dagblad en Intermediair.