Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. mr. J.S. Kortmann is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De leerstoel is ingesteld vanwege de M.H. Bregstein Stichting.

Foto: Jeroen Oerlemans

Dhr. mr. J.S. Kortmann (1974) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de M.H. Bregstein Stichting.

Jeroen Kortmann promoveerde aan de University of Oxford met als onderzoeksonderwerpen aansprakelijkheid voor nalaten en zaakwaarneming. Sinds 2002 is hij werkzaam als advocaat bij advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam, waarvoor hij van 2005 tot 2006 gedetacheerd was bij advocatenkantoor Cravath, Swaine & Moore LLP in New York. In zijn praktijk adviseert en procedeert Kortmann voornamelijk over nationale en internationale aansprakelijkheidskwesties, in welk kader hij bijvoorbeeld accountants, banken en bestuurders bijstaat.

Kortmann heeft onder meer onderwijs verzorgd aan de Universiteit van Groningen, de University of Oxford (Romeins recht) en de Radboud Universiteit in Nijmegen (Anglo-Amerikaans recht). Hij is auteur van verscheidene publicaties, voornamelijk over het aansprakelijkheidsrecht. Tevens publiceerde hij over de privaatrechtelijke aspecten van de handel in CO2-emissierechten. In 2005 verscheen van zijn hand een op zijn promotieonderzoek gebaseerd boek met de titel Altruism in Private Law (Oxford University Press). In de boekenspecial van het Nederlands Juristenblad van december 2006 werd dit boek aangemerkt als een van de vijf beste boeken van de 21e eeuw op het gebied van de rechtsgeschiedenis en de rechtsvergelijking. Als hoogleraar zal Kortmann zich verder verdiepen in de grensoverschrijdende aspecten van het privaatrecht, in het bijzonder het aansprakelijkheidsrecht. Kortmann zal het onderwijs in het vak European Tort Law voor zijn rekening nemen.