Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. M. Wieringa-de Waard is benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde, in het bijzonder de opleiding, aan de Faculteit der Geneeskunde.

Foto Jeroen Oerlemans

Mw. dr. M. Wieringa-de Waard (1950) is benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde, in het bijzonder de opleiding, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Margrethe Wieringa-de Waard, huisarts vanaf 1976, promoveerde in 2002 op een onderzoek naar bloedverlies in het eerste trimester van de zwangerschap. Het onderzoek dat ze nu begeleidt is gericht op de kwaliteit van de huisartsopleiding. Als hoogleraar zal zij zich verder richten op onderzoek op het grensvlak van opleiding en patiëntenzorg. Zij streeft een verdere afstemming en samenwerking na met de andere specialistische opleidingen in het AMC en met De Amsterdam School of Health Professions (ASHP) van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Wieringa-de Waard is sinds 1990 werkzaam bij de afdeling Huisartsgeneeskunde van het AMC-UvA en is hier sinds 2000 hoofd van de huisartsopleiding. In 2005 behaalde ze (cum laude) een master Management in Education bij TIAS Business School Tilburg. Wieringa-de Waard bekleedt verschillende bestuurs- en adviesfuncties in commissies binnen en buiten het AMC, waaronder het Teach the Teachers programma van het AMC. Zij geeft onderwijs aan aios en opleiders en is tevens docent bij het kleinschalig klinisch onderwijs aan medische studenten. In 2003 ontving ze de Heert Dokterprijs voor het beste artikel van een huisarts in het tijdschrift Huisarts en Wetenschap.