Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R. P. Stevenson is benoemd tot hoogleraar Toegepaste Analyse aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Dhr. dr. R. P. Stevenson (1961) is benoemd tot hoogleraar Toegepaste Analyse aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Rob Stevenson gaat zich bezighouden met onderzoek en onderwijs op het gebied van de toegepaste, in het bijzonder numerieke analyse. Zijn onderzoek richt zich op het numeriek oplossen van partiële differentiaalvergelijkingen. De wiskundige modellering van veel verschijnselen uit wetenschap en techniek leidt tot dergelijke vergelijkingen. Een belangrijk thema in Stevensons onderzoek is de ontwikkeling van oplosmethoden die met de hoogst mogelijke snelheid convergeren. In de nabije toekomst hoopt Stevenson bij te dragen aan de ontwikkeling van oplosmethoden voor hoogdimensionale problemen, zoals die optreden in een groeiend aantal toepassingsgebieden.

Stevenson begon zijn wetenschappelijke loopbaan bij de vakgroep Wiskunde van de Universiteit Utrecht. Vervolgens werkte hij als onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven en de Katholieke Universiteit Nijmegen (tegenwoordig Radboud Universiteit), en als softwareontwikkelaar bij MINT. In 1999 keerde Stevenson terug bij de Universiteit Utrecht. Sinds 2003 is hij universitair hoofddocent bij het departement Wiskunde. In 2001 ontving hij een vernieuwingsimpulssubsidie van NWO voor het onderzoek Wavelets for solving operator equations.