Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. U.H.W. Beuers (1956) is benoemd tot hoogleraar Maag-Darm-Leverziekten, in het bijzonder cholestatische leverziekten aan de Faculteit der Geneeskunde (AMC-UvA).

Dhr. prof. dr. U.H.W. Beuers (1956) is benoemd tot hoogleraar Maag-Darm-Leverziekten, in het bijzonder cholestatische leverziekten aan de Faculteit der Geneeskunde (AMC-UvA) van de Universiteit van Amsterdam.

Ulrich Beuers is als maag-, darm- en leverarts vooral geïnteresseerd in de behandeling van patiënten met chronische cholestatische (gepaard gaande met galstuwing), auto-immune en metabole leverziekten. Zijn wetenschappelijke blik is gefocust op de pathofysiologie en therapie van cholestatische leverziekten.

Beuers is geboren en opgegroeid in Duitsland. Hij studeerde Geneeskunde in Gent, Berlijn en Freiburg. In 1983 promoveerde hij aan de universiteit van Freiburg op het proefschrift Die Wirkung des Renin-Angiotensin-Systems auf die Freisetzung von b-Endorphin- und b-Lipotropin-Immunrektivität in der wachen Ratte. Beuers werd opgeleid tot internist en maag-, darm- en leverarts aan de Ludwig-Maximilians-Universität in München. Van 1994 tot 2001 werkte hij daar als docent en specialist en in 2001 werd hij benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde. Van 1991 tot 1993 verliet hij de universiteit van München tijdelijk voor een aanstelling als fellow aan de Yale University School of Medicine (New Haven, VS). Beuers is actief bij verschillende vakbladen. Zo is hij lid van de redactieraad van Hepatology, Journal of Hepatology en World Journal of Gastroenterology.