Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J.H. Kamphuis is benoemd tot hoogleraar Psychodiagnostiek en Persoonlijkheid aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Dhr. dr. J.H. Kamphuis (1964) is benoemd tot hoogleraar Psychodiagnostiek en Persoonlijkheid aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Jan Henk Kamphuis promoveerde bij prof. Michael J. Telch aan de University of Texas (Austin, VS) op experimenteel onderzoek naar mechanismen van angstreductie. Na afronding van zijn klinische stage bij de afdeling Psychiatrie van het Duke University Medical Center (Durham, VS) ging hij in Nederland aan de slag als cognitief therapeut en senior onderzoeker bij het programma Stemmingsstoornissen van het Academisch Medisch Centrum (AMC). Kamphuis concentreert zich in zijn onderzoek op klinische psychodiagnostiek, en het verband tussen persoonlijkheid en psychopathologie. Kamphuis publiceerde vooral over innovaties op het gebied van psychodiagnostiek, angststoornissen, depressie, en de psychologie van stalking. Hij doceert psychodiagnostiek op bachelor-, master- en postmaster-niveau.

In het onderzoek in het kader van de leerstoel richt Kamphuis zich op de innovatie van voor de klinische praktijk bruikbare, evidence-based psychodiagnostiek, en het verhelderen van individuele verschillen in kwetsbaarheid voor psychopathologie.