Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M.P. Pradhan is benoemd tot bijzonder hoogleraar Project and Program Evaluation for International Development aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. dr. M.P. Pradhan (1965) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Project and Program Evaluation for International Development aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. De leerstoel is ingesteld vanwege de stichting Amsterdam Institute for International Development, een gezamenlijk initiatief van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Pradhan zal als bijzonder hoogleraar dan ook in onderwijs en onderzoek actief zijn aan de VU en aan de UvA.

In zijn onderzoek richt Menno Pradhan zich op armoede, en de gevolgen van interventies in het onderwijs en de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Hij versterkt daarmee de capaciteit voor de evaluatie van beleid en programma's van ontwikkelingslanden. Hij zal bovendien ontwikkelingseconomie gaan doceren op masterniveau.

De afgelopen zeven jaar was Pradhan werkzaam als senior econoom bij de afdeling onderwijs en armoede van de Wereldbank in Indonesië. In de jaren daarvoor werkte hij bij het Economisch en Sociaal Insituut van de Vrije Universiteit in Amsterdam en als visiting fellow bij Cornell University. Pradhan is gepromoveerd in de economie aan de Universiteit van Tilburg.