Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. I.J.B.F. Adan is benoemd tot hoogleraar Stochastische Operations Research & Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. dr. I.J.B.F. Adan (1962) is benoemd tot hoogleraar Stochastische Operations Research & Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Ivo Adan doet onderzoek naar zowel de exacte als approximatieve analyse van stochastische modellen (kansrekeningmodellen). In het bijzonder zal hij zich richten op meerdimensionale Markovprocessen, wachtrijmodellen en stochastische vloeistofmodellen. Adan is geïnteresseerd in en gemotiveerd door de vele toepassingen van deze modellen in de logistiek en productie- en communicatiesystemen. Recentelijk bestudeerde hij ook netwerkmodellen voor de prestatieanalyse van geautomatiseerde distributiesystemen en bekeek hij logistieke problemen in de gezondheidszorg. In de toekomst wil Adan dit onderzoek voortzetten en uitbreiden naar bijvoorbeeld stochastische modellen voor het wegverkeer.

Adan is sinds 1991 werkzaam aan de Technische Universiteit Eindhoven, eerst als universitair docent en sinds 2000 als universitair hoofddocent. Van augustus 2001 tot juli 2002 was hij gastdocent aan de University of North-Carolina. Adan heeft een groot aantal publicaties in verschillende internationale vakbladen op zijn naam staan, zoals Queueing Systems, Stochastic Models, European Journal of Operational Research en Computers & Industrial Engineering. Ook zit hij in de redactieraad van onder meer Statistica Neerlandica, Queueing Systems en Asia Pacific Journal. Adan is als wetenschappelijk adviseur van het programma Queueing and Performance Analysis verbonden aan het Europees onderzoeksinstituut EURANDOM.