Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J.A.A. van der Veen is per 1 februari 2009 benoemd tot hoogleraar Supply Chain Optimization aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Dhr. prof. dr. J.A.A. van der Veen (1959) is per 1 februari 2009 benoemd tot hoogleraar Supply Chain Optimization aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van der Veen wordt tevens directeur van de commerciële opleidingen van de Amsterdam Business School van de UvA.

Jack van der Veen doet onderzoek naar de samenwerking van verschillende entiteiten in de voortbrengingsketen van producten en diensten (‘van grond tot mond'). In het bijzonder houdt hij zich bezig met de verschillende manieren waarop ketenmanagement kan leiden tot een verbeterde situatie voor alle deelnemende organisaties (win-win) en bovendien tot een betere kwaliteit tegen lagere kosten voor de eindgebruiker. Een van die manieren is het afstemmen van de beslissingen tussen ketenpartners door het introduceren van contractvormen als omzetdeling of winstdeling. Naast de harde (economische) aspecten van ketensamenwerking is Van der Veen ook zeer geïnteresseerd in de invloed op het niveau van samenwerking van meer zachte aspecten als bedrijfscultuur, vertrouwen en leiderschap. Binnen de leerstoel wordt actief gezocht naar de toepassing van de verschillende bedrijfskundige modellen op het gebied van Supply Chain Management in praktijksituaties, bijvoorbeeld in de Nederlandse bouwsector.

Van der Veen studeerde in 1986 cum laude af in de Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en promoveerde in 1992 - ook aan de RUG - in de Operations Research op het proefschrift Special Cases of the Travelling Salesman Problem with Various Objective Functions.

Sinds 1990 bekleedt Van der Veen verschillende functies aan Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2000 is hij hoogleraar Supply Chain Optimization aan deze universiteit. Daarnaast was hij de afgelopen jaren als vice-decaan verantwoordelijk voor de (postinitiële) masterprogramma's op het terrein van bedrijfskunde en management (waaronder diverse MBA-opleidingen) en voor de bedrijfskundige onderzoeksprogramma's.