Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M.K. Francke is benoemd tot hoogleraar Real Estate Valuation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Marc Francke
Foto: Jeroen Oerlemans.
Dhr. dr. M.K. Francke (1970) is benoemd tot hoogleraar Real Estate Valuation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Marc Francke heeft onderzoek verricht op het terrein van econometrie en vastgoed. De belangrijkste onderwerpen waren hierbij het waarderen van woningen en het meten van prijsontwikkelingen met behulp van econometrische modellen uit de tijdreeksanalyse. Aan de UvA hoopt Francke bij te kunnen dragen aan de opbouw van de onderzoeksgroep Real Estate Finance. Francke richt zich in onderzoek en onderwijs op de kwantitatieve analyse van de onroerendgoedmarkt, waaronder onderzoek naar mogelijke overwaardering op de koopwoningmarkt. Verder blijft Francke zich bezighouden met de waardebepaling en de constructie van prijsindices van woningen en commercieel onroerend goed, die onder meer van belang zijn om rendement en risico van beleggingen te bepalen.

Francke was tot augustus 2008 universitair docent Econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2006 tevens promoveerde. In 2001 richtte hij OrtaX op, een onderneming gespecialiseerd in massale waardebepaling van vastgoed, onder andere voor lokale overheden en woningcorporaties. Francke begon zijn carrière bij de Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam. Hij is sinds 2008 verantwoordelijk voor het onderzoek naar vastgoed bij ORTEC Finance en combineert deze functie met zijn hoogleraarschap.