Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. R. Wesseling is benoemd tot hoogleraar Competition Law and Regulation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. dr. R. Wesseling (1969) is benoemd tot hoogleraar Competition Law and Regulation aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Rein Wesseling richt zijn onderzoek onder meer op de rol van mededinging en economische regulering binnen de Europese Unie. De leerstoelgroep Competition Law and Regulation is een onderdeel van het Amsterdam Centre for European Law and Governance, een op interdisciplinair onderzoek gericht centrum dat zich richt op toegepast en normatief onderzoek naar law and governance in Europa. In het onderzoek van de leerstoelgroep zijn de positie van de consument en het belang van consumentenwelvaart aandachtspunten. Met de benoeming van Wesseling zal het onderzoek zich ook gaan richten op de rol van mededinging en economische regulering in het proces van Europese integratie en ‘globalisering'.

Wesseling is sinds 1998 werkzaam als advocaat. In 2004 werd hij partner bij advocatenkantoor Stibbe, met als specialismen mededingingsrecht en economische regulering. Voor die tijd was hij van 1993 tot 1997 als onderzoeker verbonden aan het European University Institute in Florence.

Wesseling heeft vele publicaties op zijn naam staan, onder meer in vakbladen als Markt & Mededinging, European Law Review en European Competition Law Review. Hij is lid van de redactie van Markt & Mededinging en medewerker van het Nederlands Juristenblad. In 2008 werd Wesseling genoemd in de ‘10 more to watch'-sectie van de ‘40 under Forty'-lijst van het blad Global Competition Review, een vijfjaarlijkse lijst waarin de meest toonaangevende jonge advocaten ter wereld op het gebied van mededingingsrecht worden genoemd.