Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Mw. dr. D. Eygendaal (1969) is per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar Orthopedie, in het bijzonder de elleboog, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Amphia.

Eygendaal, Denise, hoogleraar AMC, Orthopedie
Fotograaf: Dirk Gillissen

Denise Eygendaal richt zich als orthopedisch chirurg op aandoeningen aan de armen, met name aandoeningen van de elleboog als degeneratie van het ellebooggewricht, posttraumatische afwijkingen en sportgerelateerde aandoeningen. Ze houdt zich onder meer bezig met preventie en het voorkomen van blessures. Dit doet ze in nauwe samenwerking met fysiotherapeuten, sportartsen en andere behandelaars. De komende jaren begeleidt zij als promotor artsen in opleiding die onderzoek doen naar sportgerelateerde aandoeningen aan de elleboog.

Eygendaal is sinds 2006 consultant orthopedisch chirurg in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Ze is tevens topsportconsulent voor verschillende sportbonden en heeft samen met de tennis- en turnbond richtlijnen opgesteld voor maximale belasting van jonge sporters. Eygendaal geeft nationaal en internationaal onderwijs over de elleboog en is een van de initiatiefnemers van het onderwijsplatform Elleboogkliniek.nl dat tot doel heeft de behandeling van elleboogklachten in Nederland te verbeteren. Ze is dagelijks bestuurslid van de Europese Vereniging voor Schouder- en Elleboogchirurgie. In 2014 werd Eygendaal in een landelijke verkiezing voor en door medisch specialisten uitgeroepen tot Toparts.