Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. R.W. Sanders (1975) is benoemd tot hoogleraar Virologie, in het bijzonder Experimentele Vaccinologie, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Rogier Sanders, hoogleraar AMC, Virologie
Rogier Sanders. Foto: Dirk Gillissen

Rogier Sanders doet onderzoek naar hiv en de ontwikkeling van vaccins tegen infectiezieken. Samen met collega-onderzoekers van het AMC en Cornell University slaagde hij erin een kunstmatige variant te maken van het eiwit dat antistoffen tegen hiv opwekt

Binnen zijn leeropdracht gaat Sanders zich richten op het ontwerp van experimentele vaccins tegen virussen zoals hiv, hepatitis C virus en influenza. Hij verzorgt onder meer onderwijs voor de AMC Graduate School en Amsterdam University College (AUC).

Viroloog Sanders is zowel verbonden aan het AMC als aan Weill Medical College van Cornell University in New York. Aan het AMC is hij Principal Investigator van de onderzoekslijn op het gebied van vaccinontwerp. Sanders verwierf vele onderzoeksubsidies en fellowships, waaronder een Starting Investigator Grant van de European Research Council (ERC).