Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J.B. Cullen is benoemd tot hoogleraar Strategy aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Foto: Jeroen Oerlemans

Dhr. prof. dr. J.B. Cullen (1948) is benoemd tot hoogleraar Strategy aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

John Cullen doet onderzoek naar de invloed van nationale sociale instituties en cultuur op managementethiek en de mate van innovatie en ondernemerschap. Hij bestudeert ook de effecten van intercultureel vertrouwen en interculturele verbintenissen op het succes van internationale strategische verdragen. Als hoogleraar aan de UvA wil Cullen zich richten op de vraag hoe bedrijfsactiviteiten met betrekking tot sociale verantwoordelijkheden de financiële prestaties van multinationals beïnvloeden. Hierbij zal hij zich in het bijzonder bezighouden met de prestaties van bedrijven die de wettelijke vereisten voor duurzaamheid van het milieu en open corporate governance overschrijden.

Cullen promoveerde aan Columbia University (VS). Sinds 1990 was hij werkzaam als hoogleraar Management aan de Washington State University in Pullman (VS). He was tevens gasthoogleraar aan WHU - Otto Beisheim School of Management (Duitsland), de afdeling Economie en Bedrijfskunde van hogeschool ISA (Frankrijk), de Graduate School of Commerce van Waseda University (Japan), en de faculteiten Bedrijfskunde en Sociologie van Keio University (Japan).

Cullen is senior editor van het Journal of World Business. Zijn meest recente boek is International Business: Strategy and the Multinational Company (met K. Praveen Parboteeah, Routledge, 2010). Hij heeft tal van artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften als Journal of International Business Studies, Academy of Management Journal, Journal of World Business, Organization Science, en Business Ethics Quarterly.