Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. G.A. van der Weijden is benoemd tot bijzonder hoogleraar Paradontologie, in het bijzonder de preventie van parodontale infecties aan de Faculteit der Tandheelkunde.

Foto: Jeroen Oerlemans.
Dhr. dr. G.A. van der Weijden (1960) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Paradontologie, in het bijzonder de preventie van parodontale infecties aan de Faculteit der Tandheelkunde (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld door de Stichting Nederlandse Vereniging voor Paradontologie.

Fridus van der Weijden heeft veel onderzoek verricht op het gebied van mondverzorging en parodontale therapie. Hij leidt op het ACTA de industriegroep die zich onder meer bezig houdt met contractonderzoek op het gebied van de klinische parodontologie. Van der Weijden richt zich met deze groep met name op preventie en therapie. Hij is docent bij postacademische cursussen en auteur van het boek De Stille Kracht van Ultrasoon (ACTA, 2005). Ook is Van der Weijden co-redacteur van het boek Preventieve tandheelkunde: Op weg naar een doelmatige aanpak (Bohn Stafleu van Loghum, 2000).

Van der Weijden is sinds 1989 werkzaam aan de ACTA, eerst als onderzoeker en vanaf 2000 als universitair hoofddocent. Ook is hij directeur van ‘Paro Praktijk Utrecht'. Van der Weijden heeft vele publicaties op zijn naam staan in vakbladen zoals Journal of Periodontology, Journal of Dentistry en het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Daarnaast is hij vanaf 1993 lid van het adviescollege Preventie Mond- en Tandziekten van het Ivoren Kruis. In 2009 ontving Van der Weijden voor zijn werk bij het Ivoren Kruis de Carl Witthaus Medaille.