Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M.J. Keune is benoemd tot hoogleraar Sociale Zekerheid en Arbeidsverhoudingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Dhr. dr. M.J. Keune (1966) is benoemd tot hoogleraar Sociale Zekerheid en Arbeidsverhoudingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Maarten Keune doet onderzoek op het gebied van arbeidsverhoudingen, arbeidsmarkt en sociale zekerheid. Hij is actief in in een aantal onderzoeksprojecten, waaronder het FP7-project Meeting the challenges of economic uncertainty and sustainability through employment, industrial relations, social and environmental policies in European countries. Ook werkt Keune aan twee boeken: Alternative to Flexicurity: New Concepts and Approaches (met Amparo Serrano) en Economy and Society in Europe: A Relationship in Crisis (met Luigi Burroni en Guglielmo Meardi).

Keune promoveerde in Political and Social Sciences op het European University Institute in Florence. Hij werkte zeven jaar voor de International Labour Organisation in Latijns-Amerika en Oost-Europa. Voor zijn benoeming in Amsterdam was Keune werkzaam als senior onderzoeker aan het European Trade Union Institute in Brussel. Ook voerde hij opdrachten uit voor de Europese Commissie, de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, het European Economic and Social Committee en de Verenigde Naties. Keune heeft een lange reeks publikaties op zijn naam. Hij is lid van het International Advisory Panel van het European Journal of Industrial Relations en is lid van de redactie van Cuadernos de Relaciones Laborales.