Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. R. Núñez Queija is benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële Wiskunde aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bèta Plus.

Foto: Jeroen Oerlemans
Dhr. dr. R. Núñez Queija (1972) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Industriële Wiskunde aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Bèta Plus.

Rudesindo Núñez Queija richt zich in zijn onderzoek in de wiskundige wachtrijtheorie op het ontwerp, het beheer en de analyse van complexe computer- en communicatienetwerken. De almaar groeiende populariteit van het internet en mobiele communicatienetwerken - en de toenemende diversiteit aan toepassingsmogelijkheden ervan - is een nieuwe stimulus voor dit onderzoeksgebied waarin de Nederlandse wetenschap al decennialang een voorname internationale rol speelt. De leerstoel wordt ingevuld in samenwerking met het CWI (Centrum voor Wiskunde en Informatica).

Núñez Queija is sinds 2008 werkzaam als universitair hoofddocent Operations Research aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA. Eerder werkte hij als onderzoeker aan het Institut National de Recherche en Informatique et Automatique (INRIA) in Frankrijk. Ook had hij betrekkingen bij het CWI, de Technische Universiteit Eindhoven en bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Núñez Queija is associate editor voor Mathematical Methods of Operations Research en Performance Evaluation. Ook was hij co-editor van speciale thema-edities van Queueing Systems, Annals of Operations Research, Lecture Notes in Computer Science en Performance Evaluation. Op dit moment is Núñez Queija lid van het algemeen bestuur van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB). Hij heeft een groot aantal publicaties in internationale vaktijdschriften op het gebied van fundamentele wachtrijtheorie en toepassingen in computer- en communicatiesystemen op zijn naam staan.