Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. M.P. Grobusch is benoemd tot hoogleraar Tropische Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. prof. dr. M.P. Grobusch
Foto: Jeroen Oerlemans
Dhr. prof. dr. M.P. Grobusch (1964) is benoemd tot hoogleraar Tropische Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Martin Grobusch doet in ontwikkelingslanden onderzoek naar gezondheidsproblemen die voortkomen uit infectueuze ziektes. Zijn aandacht ligt daarbij vooral op de preventie, het diagnosticeren, de klinische aspecten en de behandeling van malaria. Dit werk voerde Grobusch voornamelijk uit aan het Hôpital Albert Schweizer in Lambaréné (Gabon). Ook doet hij onderzoek naar tuberculose, met de focus op zuidelijk Afrika, en naar op de preventie van infectueuze ziektes en gezondheidsproblemen bij reizigers.

Grobusch is werkzaam als hoogleraar Infectious Diseases aan de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg (Zuid-Afrika). Voor die tijd was hij onder meer werkzaam aan het Institute for Tropical Medicine in Tübingen (Duitsland) en het Hôpital Albert Schweizer in Lambaréné. Grobusch is editorial consultant bij The Lancet en editorial board member van het Malaria Journal. Zijn werk leverde hem in 2004 een nominatie voor ‘Eminent Scientist of the Year' op, een prijs van het International Research Promotion Council.