Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. L. Leydesdorff is benoemd tot hoogleraar Communication and innovation in the dynamics of science and technology aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

dhr. prof. dr. Loet Leydesdorff, medewerker FMG, hoogleraar Communication and Innovation in the Dynamics of Science and Technology, foto Jeroen Oerlemans
Dhr. dr. L. Leydesdorff (1948) is benoemd tot hoogleraar Communication and innovation in the dynamics of science and technology aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Loet Leydesdorff richt zich in zijn onderzoek op meting en modellering van de communicatie van wetenschappelijke kennis in bijvoorbeeld wetenschappelijke tijdschriften, maar ook in patenten. Hij is onder andere bekend vanwege het model van de Triple Helix van universiteit-industrie-overheidsrelaties, ontwikkeld in samenwerking met Henry Etzkowitz. Eerder organiseerde Leydesdorff onder meer de Wetenschapswinkel en de bèta-gamma propedeuse van de UvA; hij werkte van 1980-2000 in de interfacultaire vakgroep wetenschaps- en technologiedynamica. Zijn onderzoek kan worden gekarakteriseerd als kwantitatief wetenschapsonderzoek, zoals citatie-studies.

Leydesdorff was eerder gasthoogleraar in Lausanne, Parijs, Calgary en Peking. Hij is bovendien honorary fellow van de Science and Technology Policy Research Unit (SPRU) van de Universiteit van Sussex. Leydesdorff doceert sinds 1975 aan de UvA. Hij publiceerde in een groot aantal wetenschappelijke tijdschriften zoals Research Policy, the Journal of the American Society for Information Science and Technology, Scientometrics en Social Science Information.