Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. J.A. Romijn is benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde.

dhr. prof. dr. J.A. Romijn, medewerker AMC, hoogleraar Inwendige Geneeskunde, foto Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans
Dhr. prof. dr. J.A. Romijn (1955) is benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Hans Romijn wil als hoofd van de Afdeling Inwendige Geneeskunde van het AMC de interne geneeskunde uitdragen als een coherent specialisme met een groot aantal zeer specialistische facetten. Als internist-endocrinoloog is hij gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met moeilijke neuro-endocriene ziekten en diabetes mellitus. Romijn richt zich in zijn onderzoek op de regulatie van hormoonsecretie en hormooneffecten. Deze klinische en experimentele studies hebben vele facetten belicht van de behandeling en opvallende langetermijngevolgen van hormoonziekten, met name van de hypofyse en diabetes mellitus.

Romijn was sinds 1997 werkzaam als bijzonder hoogleraar klinische voeding namens het Voedinsgcentrum en sinds 1999 als hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder Endocrinologie en Stofwisselingsziekten, aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Van 1999 tot 2010 was hij hoofd van de Afdeling Endocrinologie en van 2005 tot 2010 regionaal hoofdopleider Interne Geneeskunde in het Leids Universitair Medisch Centrum. Voor die tijd werkte hij onder meer als internist in het AMC en de University of Texas (Houston, VS). Van 2001 tot 2005 was Romijn voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie. Hij heeft meer dan 420 publicaties op zijn naam staan, onder meer in Lancet, Nature Medicine, Journal of Clinical Investigation, Diabetes en Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.