Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. prof. dr. R. Pool is benoemd tot hoogleraar Global Health and Inequality aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.

Foto: Jeroen Oerlemans

Dhr. prof. dr. R. Pool (1955) is benoemd tot hoogleraar Global Health and Inequality aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Robert Pool richt zich met zijn onderzoek op een brede verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder de sociale en culturele aspecten van malaria en hiv-preventie in Afrika. Ook houdt hij zich bezig met ouderdom en het levenseinde, gedragsverandering, en methodologische innovatie op het raakvlak van sociale en medische wetenschappen. Pool zal een centrale rol spelen in het Centre for Global Health and Inequality (CGHI) binnen het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR). Binnen het project Sustainable Community Health Resources in Poor Communities in Africa, dat onlangs een subsidie ontving van WOTRO van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), richt hij zich op de identificatie van bestaande sociale rollen, netwerken en groepsprocessen die zouden kunnen dienen als de basis voor gezondheidsinterventies.

Pool is werkzaam geweest als Research Professor Medische Antropologie aan het Barcelona Centre For International Health Research (CRESIB). Daarvoor was hij hoofddocent Sociale Antropologie aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hij heeft vier boeken op zijn naam staan en publiceerde in een groot aantal vaktijdschriften zoals Malaria Journal, Social Science and Medicine en Tropical Medicine and International Health. Van de Bill & Melinda Gates Foundation heeft hij twee keer een miljoenensubsidie ontvangen voor onderzoek naar malaria.