Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. C.B.L.M. Majoie is benoemd tot hoogleraar Neuroradiologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

dhr. prof. dr. Charles Majoie medewerker AMC hoogleraar neuroradiologie fotograaf: Jeroen Oerlemans
Charles Majoie. Fotograaf: Jeroen Oerlemans.

Dhr. dr. C.B.L.M. Majoie (1961) is benoemd tot hoogleraar Neuroradiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Charles Majoie heeft veel onderzoek gedaan op het gebied van diagnostiek en endovasculaire behandeling van neurovasculaire aandoeningen en de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde MRI-technieken. Zijn onderzoek zal zich de komende jaren met name richten op de beeldvormende diagnostiek en endovasculaire behandeling van hersenbloeding en herseninfarct. Daarnaast zullen geavanceerde MRI-technieken worden toegepast en geёvalueerd bij neurodegeneratieve aandoeningen om afwijkingen in een vroeg stadium op te sporen, te kwantificeren en te relateren aan cognitief functioneren.

Majoie is hoofd van de sectie Neuroradiologie in het AMC en onderzoeksleider op het gebied van de Neuroradiologie, in het bijzonder gerelateerd aan neurovasculaire ziekten. Sinds 2006 is hij tevens opleider van het Neuroradiologie-Fellowship AMC. In 2009 ontving Majoie met drie andere wetenschappers een grote subsidie van de Nederlandse Hartstichting voor een onderzoek naar endovasculaire behandeling van acute ischemische beroerte. Hij publiceerde in diverse wetenschappelijke tijdschriften zoals Stroke, Brain, American Journal of Neuroradiology, en Medical Physics.