Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. C.R.N. Rasch is benoemd tot hoogleraar Radiotherapie aan de Faculteit der Geneeskunde .

Dhr. dr. C.R.N. Rasch (1962) is benoemd tot hoogleraar Radiotherapie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

Radiotherapie heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Vooral op het technische en therapievoorspellende vlak is er veel verbeterd waardoor de effectiviteit/toxiciteit-ratio toeneemt. Het doel voor de komende jaren is deze ratio te benutten en klinisch te valideren. Oncologie is multidisciplinaire zorg; er zal nauwe samenwerking gezocht worden bij de sterke punten van het AMC.

Coen Rasch is sinds 1996 werkzaam als radiotherapeut-oncoloog bij het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL). Daarnaast is hij sinds 2005 groepsleider implementatie van Image Guided Radiation Therapy (IGRT) en later adaptieve therapie bij het NKI-AVL. Op het terrein van IGRT doceert hij tevens voor de European Society for Radiotherapy & Oncology (ESTRO), vooral in Europa en Azië. Sinds 2009 is Rasch coördinator van het EU-onderzoeksproject ARTFORCE (Adaptive and innovative Radiation Treatment FOR improving Cancer patients treatment outcomE), dat gericht is op het verbeteren van radiotherapeutische behandeling van hoofdhals- en longkanker.