Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. L.E. Smeele is benoemd tot hoogleraar Maxillo-faciale Oncologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. L.E. Smeele (1960) is benoemd tot hoogleraar Maxillo-faciale Oncologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL).

Ludi Smeele houdt zich vooral bezig met evaluatie van behandelmethoden voor kanker in het hoofd-halsgebied en de effecten van die behandeling op de kwaliteit van leven. Hij zal waarnemend opleider zijn bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirugie van het Academisch Medisch Centrum en opleider voor de vervolgopleiding Hoofd-Hals Chirurgie voor kaakchirurgen en KNO-artsen.

Smeele is werkzaam bij de afdeling Hoofd-Halsoncologie en -Chirurgie van het NKI/AVL en zal vanaf 1 januari 2012 tevens werkzaam zijn bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirugie van het Academisch Medisch Centrum. Eerder was hij onder meer staflid bij de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirugie van het VUmc, met aandachtsgebied hoofd-halsoncologie. Hij is voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Hoofd-HalsTumoren (NWHHT). Hij publiceerde in diverse wetenschappelijke tijdschriften als Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, Oral Oncology en The Journal of Clinical Oncology.