Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. dr. T.P.V.M. de Jong is benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderurologie aan de Faculteit der Geneeskunde.

Dhr. dr. T.P.V.M. de Jong (1952) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderurologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC.

Tom de Jong richt zich in zijn onderzoek op optimale behandeling van aangeboren zeldzame ziekten en afwijkingen van de tractus urogenitalis en op de ontwikkeling van behandelstrategieën voor incontinentie door neurologische en niet-neurologische afwijkingen. Ook doet hij basaal onderzoek naar de ontwikkeling van de nier, de nefrogenese.

De Jong, kinderuroloog sinds 1986, staat sinds oktober 2008 aan het hoofd van de grootste afdeling kinderurologie in Europa. Deze afdeling is ontstaan door samenvoegen van de afdelingen kinderurologie van het Wilhelmina kinderziekenhuis (UMC Utrecht) en de in 2008 opgerichte afdeling in het Emma Kinderziekenhuis (AMC Amsterdam). De Jong kreeg in 2006 als eerste in Europa een internationaal geaccrediteerde opleidingsbevoegdheid voor kinderurologie.

Hij bekleedt hiernaast verschillende bestuurs- en adviesfuncties. Zo was De Jong voorzitter van onder andere het Nederlands Kinderurologisch Genootschap en van de Commissie nationale richtlijn incontinentie bij kinderen. Hij is fellow van onder meer The European Academy of Pediatric Urology en van de American Academy of Pediatrics. De Jong schreef mee aan een groot aantal boeken over kinderurologie en publiceert samen met zijn team veelvuldig in de top 25% tijdschriften van het vakgebied.