Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. S. Pront-van Bommel (1964) is benoemd tot hoogleraar Energie en Recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

UvA, foto Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Simone Pront-van Bommel is gespecialiseerd in energierecht en bestuursrecht. Haar onderzoek heeft betrekking op technische, economische en maatschappelijke innovaties rondom lokale energievoorzieningen en smart grids, innovaties die het speelveld de komende periode zullen veranderen. Pront-van Bommel richt zich daarbij op de aanpassingen in wet- en regelgeving die nodig zijn om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Daarnaast gaat zij in haar onderzoek in op de doelstellingen van de Europese en nationale energiewetgeving, alsmede op de rechtsstatelijke eisen.

Pront-van Bommel is, sinds de oprichting in januari 2010, directeur van het Centrum voor Energievraagstukken aan de UvA. Het centrum richt zich op onderzoek en onderwijs met betrekking tot de publieke en private energievoorziening vanuit een Europees en nationaal marktordeningsperspectief. Eerder was Pront-van Bommel in verscheidene functies verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de UvA. Van 2000 tot 2008 was ze werkzaam als (Europees) bestuursrechtadvocaat, onder meer op het gebied van de ruimtelijke ordening, het mediarecht en het farmaceutisch- en gezondheidsrecht. Ze is lid van de Klimaatraad van de gemeente Amsterdam.