Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. Y.M. Donders (1972) is benoemd tot hoogleraar International Human Rights and Cultural Diversity aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Jeroen Oerlemans
Foto: Jeroen Oerlemans

Yvonne Donders doet onderzoek op het gebied van internationale mensenrechten, met name culturele mensenrechten. Zij gaat zich de komende jaren vooral bezighouden met de relatie tussen internationale mensenrechten en culturele diversiteit, en de vraag in hoeverre en op welke manier culturele diversiteit tussen en binnen staten zich vertaalt binnen het internationale mensenrechten systeem. Daarnaast geeft zij onderwijs op het gebied van (internationale) mensenrechten.

Donders is sinds 2006 als directeur en universitair hoofddocent werkzaam bij het Amsterdam Center for International Law (ACIL) van de UvA. Daarnaast is zij sinds 2011 in deeltijd gedetacheerd als projectleider bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. Eerder werkte zij als specialist op het gebied van economische, sociale en culturele rechten bij de Divisie Mensenrechten van UNESCO in Parijs, en als postdoc onderzoeker bij de afdeling Internationaal en Europees Recht van de Universiteit Maastricht. Donders is lid van de Nationale UNESCO Commissie en lid van het wetenschappelijk comité van het World Forum on Human Rights. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties.