Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Dhr. prof. dr. C.J.A. Punt (1954) is benoemd tot hoogleraar Inwendige geneeskunde, in het bijzonder medische oncologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

dhr. prof dr. Kees Punt, medewerker AMC hoogleraar Inwendige geneeskunde, i.h.b. medische oncologie
Foto: Jeroen Oerlemans

Kees Punt was van 1989 tot 2011 als staflid van de afdeling Medische Oncologie verbonden aan het UMC St Radboud. In 1991 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht. Hij was visiting scientist in het Arizona Cancer Centre, Tucson USA in 1991-1992. In 2001 volgde zijn benoeming tot hoogleraar in de Immunotherapie van Kanker. Punt werd in 2007 afdelingshoofd en in 2010 wetenschappelijk directeur van het Oncologisch Instituut van het UMC St Radboud. Hij is een internationaal erkend expert op het gebied van gastrointestinale maligniteiten, in het bijzonder het colorectaalcarcinoom, en de tumorimmunologie. Hij is voorzitter van de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG), en heeft vele multicentre studies bij patiënten met een gemetastaseerd colorectaalcarcinoom opgezet en uitgevoerd waarvan de resultaten hebben bijgedragen aan de internationale standaard op dit gebied.

Punt is lid van de Wetenschappelijke Raad van de KWF Kankerbestrijding en associate editor van Annals of Oncology en The Netherlands Journal of Medicine. Zijn voornaamste doelstelling in het AMC is om vanuit de medisch oncologische discipline bij te dragen aan de nationale en internationale status van het AMC als centrum voor gastrointestinale maligniteiten, door middel van optimale en topklinische/topreferente patientenzorg, innovatief klinisch en translationeel onderzoek, en hoogwaardige scholing.