Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. J. Wadum (1951) is benoemd tot hoogleraar Conservation and Restauration aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGW) van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Dhr. prof. dr. (Jorgen) Wadum, hoogleraar
Foto: Jeroen Oerlemans

Jørgen Wadum werkt op het gebied van conservering en restauratie en technische kunstgeschiedenis. Daarbij gaat het om de interdisciplinaire samenwerking tussen kunsthistorici, restauratoren en natuurwetenschappers evenals andere disciplines, zoals sociale en economische geschiedenis en esthetica. Wadum is voorzitter van de capaciteitsgroep Conservering & Restauratie bij de FGw. Hij zal promovendi en masterstudenten begeleiden en colleges geven over verschillende onderwerpen met betrekking tot conservering en restauratie van cultureel erfgoed. Wadum schenkt bijzondere aandacht aan het uitbouwen van de samenwerking tussen Conservering & Restauratie met andere disciplines binnen de geesteswetenschappen en de natuurwetenschappen binnen de UvA, zowel nationaal als internationaal.

 

Wadum is directeur van het Center for Art Technological Studies and Conservation (CATS) in Denemarken. Sinds 2005 is hij keeper of conservation van het Deense Statens Museum for Kunst. Van 1991 tot 2005 was Wadum hoofdconservator van het Mauritshuis. Hij is een van de oprichters van Art Matters: International Journal for Technical Art History. Hij publiceerde in internationale wetenschappelijke tijdschriften als Journal of Cultural Heritage en SMK Art Journal. Wadum hield lezingen over tal van onderwerpen met betrekking tot technische kunstgeschiedenis en andere onderwerpen die van belang zijn voor het begrip en het behouden van ons cultureel erfgoed. Hij bekleedt naast zijn leerstoel in Amsterdam en zijn directoraat in Copenhagen diverse bestuursfuncties bij internationale organisaties.