Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. ir. M. Wouters (1965) is benoemd tot hoogleraar Management Accounting aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een deeltijdaanstelling, die hij combineert met zijn functie als hoogleraar in Duitsland.

dhr. prof. dr. Marc Wouters, medewerker FEB, hoogleraar Accounting
Foto: Jeroen Oerlemans

Marc Wouters doet onderzoek naar de rol van bedrijfseconomische informatie in operationele processen en innovatie. Vooral de mogelijkheden en problemen om door middel van bedrijfseconomische informatie zulke processen te ondersteunen en de samenwerking van professionals uit verschillende vakgebieden te verbeteren, fascineren hem. In het onderzoek maakt Wouters regelmatig gebruik van case studies, vaak in bedrijven waar technologie een belangrijke rol speelt. Kenmerkend is verder dat hij in onderzoek bijna altijd intensief samenwerkt met wetenschappelijke collega’s uit andere vakgebieden, zoals marketing en organisatiekunde, en dat hij met zowel kwantitatieve als kwalitatieve data werkt.

Wouters is sinds 2011 werkzaam als hoogleraar Management Accounting bij het Karlsruhe Institute of Technology in Duitsland. Daarvoor werkte hij van 2001 tot 2011 als hoogleraar Management Accounting aan de Universiteit Twente, in die tijd was hij ook vijf jaar opleidingsdirecteur van het Bachelor- en Masterprogramma Industrial Engineering & Management aan de School of Management en Governance van de Universiteit Twente. Wouters publiceerde in tal van wetenschappelijke tijdschriften, zoals: MIT Sloan Management Review, Accounting, Organizations and Society, Contemporary Accounting Research, en Journal of Operations Management. Wouters zit in de redactieraad van onder andere Contemporary Accounting Research, the European Accounting Review, en the British Journal of Management.