Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mw. dr. K.K. Krishnadath (1966) is benoemd tot hoogleraar Translationele Gastroenterologie, in het bijzonder de slokdarmtumoren, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

mw. prof. dr. Sheila Krishnadath, medewerker AMC, hoogleraar Translationele Gastroenterologie, in het bijzonder de slokdarmtumoren
Foto: Jeroen Oerlemans

Sheila Krishnadath is gepromoveerd aan het Erasmus MC in Rotterdam en heeft daar haar opleiding genoten tot arts en de vooropleiding tot maag-, darm- en leverarts (MDL-arts). Ze is sinds 2002 als onderzoeker en MDL-fellow werkzaam bij de afdeling Gastro-enterologie en Hepatologie van het AMC. In 2005 werd Krishnadath aangesteld als stafarts MDL, en sinds 2006 is zij hoofdonderzoeker op het terrein van de translationele gastro-intestinale oncologie.

Krishnadaths onderzoek is nauw verbonden aan de Mayo Foundation (Minnesota, VS). Eerder werkte zij als postdoc bij deze vermaarde kliniek en legde zij daar onder andere de basis gelegd voor haar verdere onderzoek naar biomarkers. Naast dit onderzoek heeft haar werk een belangrijke bijdrage geleverd  aan de huidige inzichten in het ontstaan van slokdarmtumoren. Voor haar werk ontving Krishnadath meerdere onderzoeksubsidies, waaronder in 2011 de prestigieuze Starting Grant van de European Research Council (ERC).