Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. G.M.M.J. Kerkhoffs (1972) is benoemd tot hoogleraar Orthopedie, in het bijzonder sporttraumatologie, aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).

dhr. prof dr. Gino Kerkhoffs, hoogleraar Geneeskunde
Foto: Dirk Gillissen

Gino Kerkhoffs doet onderzoek naar de ontwikkeling en evaluatie van diagnostische en chirurgische methoden voor de behandeling van gewrichtsaandoeningen van de onderste extremiteit (aan de benen), met de focus op arthroscopische procedures. Het gaat daarbij om fundamenteel biologisch, functioneel anatomisch en biomechanisch onderzoek, en om klinische trials en de ontwikkeling van (inter)nationale richtlijnen. De komende jaren richt Kerkhoffs zich op de sporttraumatologie met bijzondere aandacht voor enkelletsels, spierletsels en stressfracturen.

Samen met een team van onder anderen sportartsen, bewegingswetenschappers, radiologen en fysiotherapeuten wil Kerkhoffs een expertisecentrum vormgeven voor het continu verbeteren van zorg voor geblesseerde (top)sporters. Hierbij wordt gebruikgemaakt van geïntegreerde diagnostiek, behandeling op maat en monitoring van behandelresultaten.

Kerkhoffs werkt sinds 2008 als orthopedisch chirurg in het AMC. Voor die tijd werkte hij in het Kanton Ziekenhuis te St.Gallen in Zwitserland. Kerkhoffs is betrokken lid van verschillende beroepsverenigingen in binnen- en buitenland, en is momenteel vicevoorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie. Daarnaast is hij wetenschappelijk voorzitter van het tweejaarlijkse ESSKA-congres (European Society for Sports traumatology, Knee surgery & Arthroscopy). Hij is erelid van de American Orthopaedic Society for Sports Medicine.

Kerkhoffs verwierf verschillende onderzoekssubsidies, onder andere van de ESSKA, Arbeidsgemeinschaft für Osteosynthesefragen en Technologiestichting STW. Hij heeft meer dan honderd publicaties in vooraanstaande vakbladen op zijn naam staan, waaronder The Lancet,The Journal of Bone & Joint Surgery, American Journal of Sports MedicineBritish Journal of Sport Medicine en Arthroscopy. Later dit jaar verschijnen bij Springer zijn boeken Acute Muscle Injuries en The Ankle in Football.