Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. prof. dr. S. Wich (1969) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Conservation of the Great Apes aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze bijzondere leerstoel is ingesteld in samenwerking met de Stichting het Wereld Natuur Fonds. Wich combineert zijn hoogleraarschap aan de UvA met zijn leerstoel aan Liverpool John Moores University.

Serge Wich
Foto: Jeroen Oerlemans

Serge Wich gaat onderzoek doen naar natuurbescherming van mensapen. Hij zal zich richten op fundamenteel en toegepast onderzoek naar het gedrag, verspreiding, en bedreigingen van mensapen. In het toegepaste onderzoek zal Wich zich ook bezighouden met het efficiënter maken van natuurbescherming door het gebruik van nieuwe technologieën zoals onbemande vliegtuigjes (eco-drones). Dit onderzoek zal in nauwe samenwerking met het Wereld Natuur Fonds plaatsvinden. Ook zal Wich gastcolleges geven aan de UvA en masterstudenten gaan begeleiden.

Wich is sinds 2012 hoogleraar primatenbiologie aan Liverpool John Moores University. Eerder was hij onderzoeksdirecteur bij het Sumatran Orangutan Conservation Programme van PanEco. Wich is voorzitter van de wetenschappelijke commissie van de Great Apes Survival Partnership (GRASP), dat geleid wordt door de United Nations Environment Programme (UNEP) en United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO).