Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. M. Worring (1965) is benoemd tot hoogleraar Data Science for Business Analytics aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

dhr. prof. dr. Marcel Worring, Data Science for Business Analytics
Foto: Dirk Gillissen

Marcel Worring doet onderzoek naar de ontsluiting van grootschalige multimedia-databronnen. Hij volgt hierin een aanpak die automatische analyse van de data koppelt aan visualisaties die inzicht geven in de data. Bij de economiefaculteit gaat Worring op zoek naar methodes om op basis van ongestructureerde data (beeld, tekst, sociale media) en gestructureerde data (bedrijfsgegevens, economische factoren, demografische kentallen) bedrijfsprocessen zoals marketing en klantprofilering te begrijpen, te modelleren en te verbeteren. Daarbij staat de vraag centraal hoe de computer van al deze informatiebronnen samen - met hun verschillende kwaliteit en eigenschappen - automatisch kan leren en hoe experts met behulp van de visualisaties het automatische leerproces kunnen sturen. Naast zijn onderzoekstaak gaat Worring onderwijs geven binnen de nieuwe track Big Data Analytics van de master Econometrie. 

Prof. dr. Marc Salomon, Dean van de Amsterdam Business School van de UvA, is erg blij met de benoeming van Worring: ‘De aanstelling van een uitstekend informaticus als Worring binnen de bedrijfskunde zorgt ervoor dat er een brug geslagen wordt tussen methode en techniek enerzijds en toepassing anderzijds. Een brug die essentieel is voor het verder uitbouwen van onze wetenschappelijke expertise op het gebied van Big Data.’ 

Worring is sinds 1993 werkzaam aan de UvA. Sinds 2003 is hij universitair hoofddocent aan het Instituut voor Informatica, een functie die hij gaat combineren met zijn aanstelling aan de FEB. Worring is tevens associate director van Amsterdam Data Science, een samenwerkingsverband van de UvA, de HvA, het CWI en de VU Amsterdam gericht op interdisciplinair ICT-onderzoek in data science.