Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dhr. dr. C. Lucas (1951) is benoemd tot bijzonder hoogleraar Evidence Based Practice aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Hogeschool van Amsterdam.
dhr. prof. Cees Lucas, hoogleraar Evidence Based Practice, AMC
Foto: Dirk Gillissen

Cees Lucas doet onderzoek binnen de aandachtsgebieden klinische epidemiologie, klinimetrie, onderzoeksmethodologie en biostatistiek. Hij heeft specifieke expertise op het terrein van Evidence Based Practice in health care. Meer in het bijzonder doet Lucas onderzoek naar ‘bewijs gestuurde zorg’, waarbij wetenschappelijke informatie dient als basis voor het klinisch handelen. De aldus verkregen kennis draagt bij aan wetenschappelijke evidentie ten aanzien van diagnostiek, behandeling, prognose en preventie van ziekten.

Lucas is als klinisch epidemioloog en universitair hoofddocent verbonden aan het AMC en is hoofd van de Universitaire Masterstudie ‘Evidence Based Practice’ (AMC-UvA). Hij bekleedt verschillende adviesfuncties en is onder meer extern adviseur bij Enraf-Nonius, gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten voor bewegingsspecialisten op het gebied van fysiotherapie en revalidatiegeneeskunde. Lucas onderhoudt zijn klinische vaardigheden als Eerstelijns Register Fysiotherapeut in zijn fysiotherapiepraktijk te Nieuw-Vennep.