Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Dhr. dr. mr. S.W. Schill (1976) is benoemd tot hoogleraar International and Economic Law and Governance aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Stephan Schill hoogleraar FdR
Fotograaf: Jeroen Oerlemans

Stephan Schill richt zich in zijn onderzoek op internationaal investeringsrecht, investeerder-staatarbitage, EU-recht en vergelijkend publiekrecht. Deze onderzoeksgebieden komen samen in zijn door de European Research Council gefinancierde onderzoeksproject ‘Private-Public Arbitration as Transnational Regulatory Governance: Charting and Codifying the Lex Mercatoria Publica’.

Schill publiceerde veelvuldig op het gebied van investeringsrecht en privaat-publieke arbitrage, inclusief een monografie The Multilateralization of International Investment Law (Cambridge University Press, 2009). Onder zijn redactie verscheen International Investment Law and Comparative Public Law (Oxford University Press, 2010). Sinds 2014 is Schill hoofdredacteur van The Journal of World Investment and Trade, een van de belangrijkste tijdschriften op het gebied van internationaal economisch recht.

Schill heeft ook ervaring op het gebied van internationale geschillenbeslechting, onder meer als expert en als arbiter. Sinds 2013 is hij lid van de List of Conciliators of the International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID), de investeringsgeschillenbeslechting tak van de Wereldbank. Schill is in de advocatuur beëdigd als Duitse Rechtsanwalt en als Attorney-at-Law (New York). Ook trad hij op als raadsman in rechtsvervolgingen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Voordat Schill aan de slag ging aan de UvA was hij Senior Research Fellow aan het Max Planck Institute for Comparative Public Law and International Law in Heidelberg. Hij ronde verschillende studies af aan de University of Augsburg, Université Jean-Moulin Lyon III en New York University School of Law.